A kosár jelenleg üres.
A termék a kosárba került!

Ajándékküldő szolgálat

1450 forint

Az ajándékküldő szolgálat részletes leírásának megtekintéséhez kattintson ide

Csörgők
3 690 Ft 2 583 Ft
Csörgők
3 690 Ft 2 583 Ft
Csörgők
3 690 Ft 2 583 Ft

Kövessen minket

Rólunk

A Pebble termékek világszerte mosolyt varázsolnak a kisbabák arcára…végre Magyarországon is kaphatóak ezek a csodálatos játékok, figurák és babakelengyék.

A teljes termékpaletta kizárólagos magyarországi forgalmazója a Babylifestyle Kft., amely innovatív baba-mama termékek értékesítésével, terjesztésével foglalkozik, valamint a fair trade, az organikus és öko babatermékek forgalmazására szakosodott.

Hiszünk abban, hogy csemetéink számára a legkiválóbb minőségű termékeket szeretné minden szülő biztosítani, és mi ebben szeretnénk nekik segíteni. Mindezt úgy, hogy tudatos kereskedelemmel támogatjuk a fenntartható fejlődést és hisszük, hogy a Vásárlók is tudatosak és partnereink ebben a törekvésünkben.

 

  A Pebble story

 A Hathay Bunano egy non profit szervezet, amely 2004-ben indult útjára, miután Samantha, a Pebble kitalálója családjával Bangladesbe költözött. „Ez egy csodálatos, színes ország, amely nagyon energikus, de egyben zsúfolt és kaotikus. Ez egy olyan hely, amit tényleg nem lehet elképzelni, addig amíg nem járt itt az ember.” – állítja Samantha, akit ma is elbűvöl ez az ország.

2004-ben Banglades már nem volt újdonság számára, hiszen 1992-ben már járt itt, amikor a bangladesi származású Morshed, későbbi férje, meg akarta mutatni neki a szeretett országot, ahol felnőtt. Nem sokkal azután, hogy 2004-ben immár két kisgyermekkel megérkeztek Bangladesbe rájött, hogy muszáj valamihez fognia, amivel valami hasznosat adhat az ottani közösségnek. Arra jutott, hogy azt a kis kézügyességet, ami neki volt, megkísérli átadni másoknak, hiszen mindig is szerette a kézművességet és a bangladesi asszonyok csodálatos dolgokat készítettek, mely a kultúrájuk és örökségük része. Innen már csak egy kis ugrás kellett ahhoz, hogy olyan játékokat készítsenek, amelyek egyrészt gyönyörűek, másrészt vonzanak egy lehetséges vásárlói kört, akik tudatosan vásárolnak és persze nem utolsó sorban munkát teremtenek vidéki, hátrányos helyzetű asszonyoknak.

Hamarosan már férje is vele dolgozott vidéki termelési központok felállításban és a trénig kurzusok megrendezésében is segédkezett. Ma már nosztalgiával gondolnak vissza azokra a kezdeti napokra, amikor ültek a padlón egy távoli faluban, tanítva asszonyok csoportjait kötni és fonni. Ma pedig jóleső érzéssel tölti el őket, hogy látják hova jutott el a Pebble márka és az, hogy ez milyen fontos minden asszony számára, akivel együtt dolgoznak.

 

„Nagyon szerencsés voltam, hogy 2009-ben MBE (Brit Birodalom Érdemrendje) kitüntetést kaptam a Hathay Bunanoban végzett munkámért.” – mondta Samantha.

 A Hathay Bunano koncepciója

 Évek alatt Samantha azt látta Bangladesben, hogy amit a különböző projektfejlesztők bevétel növelő tevékenységnek hívnak, az soha nem teremt egyenlőséget. Abból a gondolatból, hogy a mikro finanszírozás egyedül elég a bevétel növekedéséhez, hiányzik az oktatás, szakmai képzés, üzleti fejlesztés, hiszen ezek is kellenek a mikro finanszírozás sikeréhez. Ez és az egyének fejlődése együtt vezetnek a bevétel növekedéséhez és a gazdaság fejlődéséhez. Ez egy olyan koncepció, amit a mikro finanszírozó cégek nagy része elfogad, de sajnos a gyakorlatban nem valósul meg. Ez a tendencia manapság változóban van a 2004-es állapothoz képest. Egyúttal úgy tűnik, hogy nem mindenki akar vállalkozó lenni és lehetőségeket biztosítani azoknak, aki egyszerűen csak egy megbízható, szabályos és tisztességesen megfizetett munkát akarnak. A Hathay Bunano non profit szervezete elkezdte bemutatni, hogy valóban lehetséges létrehozni ilyen munkahelyeket a munkavállalók otthonához közel és kiderült, hogy tényleg van erre igény.

 Bangladesben szinte lehetetlen volt nem észrevenni azt az óriási működő iparágat, amelyre lehetett építkezni, ez pedig nem volt más, mint a textilipar. Ez az ipar az elmúlt 25 évben nagy fejlődésnek indult és most ifjú nők millióit alkalmazza, ami valaha elképzelhetetlen volt. Míg ez sok előnyt jelent a gazdasági fejlődésben és foglalkoztatásban addig problémákat is okoz a gazdasági migrációban és a hosszú munkaidővel. Ezért alakult meg a Hathay Bunano alternatív megoldása.

Míg a készre gyártott fonalak termelése főleg exportkor nagyon sikeres volt, addig éles ellentét mutatkozott a bangladesi kézműiparral, mivel az szegényes és rossz minőségű volt. A kezdetekkor minden jót és már működő képeset átvettünk a textiliparból és alkalmaztuk azt a helyi kézműves iparban. A Hathay Bunano eredetileg nem egy brandet akart felépíteni, hanem inkább azt kívánta bemutatni, hogy értékteremtés lehetséges a kézműiparban is és, hogy lehetséges ez vidéken is. Idővel aztán egyre világosabbá vált, hogy a Hathay Bunanonak is szüksége van egy saját márkára és termékválasztékra, annak érdekében, hogy igazán tehessünk a jobb életért, és így végül elindult a Pebble cég 2010 januárjában, 6 évvel a Hathay Bunano megalakulása után.

visszajelzés küldése |